Erik van Bruggen

GZ Psycholoog

Relatietherapie

In elke relatie komen conflicten voor. Meestal kunt u deze samen oplossen. En als het goed is kunnen conflicten zelfs bijdragen aan een verbetering en verdieping van uw relatie. Maar soms komt u er samen niet meer uit en loopt de relatie vast; onuitgesproken gevoelens, irritaties, vervelende routines, vervreemding, agressie, seksuele problemen. De een geeft de ander de schuld en de ander geeft de een de schuld. U raakt gevangen in een negatieve vicieuze cirkel waar u samen niet meer uitkomt.

Vaak kan relatietherapie helpen om de relatie te verbeteren. Als onafhankelijke, objectieve en onpartijdige psycholoog kan ik u helpen om ongewenste ingeslepen patronen zichtbaar te maken en te veranderen.
Na uw aanmelding komt u langs voor een intakegesprek. Natuurlijk samen. We onderzoeken wat er aan de hand is en welke mogelijkheden er zijn.

Meestal zijn beide partners aanwezig bij elk gesprek. Soms is het goed om een enkel gesprek apart te voeren. Vaak zijn een aantal gesprekken al genoeg om u en uw partner weer op weg te helpen.

Meestal maak ik gebruik van EFT (Emotionally focused therapy) Dit is een uiterst prettige en effectieve therapievorm die u helpt op zoek te gaan naar het vastgelopen patroon waarin u wellicht vastgelopen bent, naar achterliggende gedachten en gevoelens en naar de liefde en het respect die vaak (soms diep verscholen) achter de problemen zitten.

Relatietherapie wordt niet vergoed door de verzekeraar.

Kosten: 140 euro per uur